W ramach kolejnego dnia z Tygodnia Weganizmu, dzisiaj organizatorzy do Owcy Całej zapraszają na warsztaty z plecionki, oraz Wegańską Kolację w indyjskim stylu. Szczegóły poniżej.
WARSZTATY Z PLECIONKI
Papierowa wiklina to sposób na wykorzystanie makulatury i przysłowiowe zrobienie coś z niczego. Materiał jest tani i ogólnodostępny. Papier jest naprawdę wdzięcznym surowcem plecionkarskim. A możliwości plecionek przy tym nieograniczone. Efekt końcowy zawsze zaskakujący. Z gazet można wypleść piękne kosze, pojemniki, małe, duże, prostokątne czy okrągłe, elementy dekoracyjne a nawet biżuterię. Wyplatanie z papieru jest doskonałą formą arteterapii, może być też ciekawym pomysłem na spędzanie wolnego czasu. To wciąga!!!
Owca Cała: 17 kwietnia 2011, godz.11.00
Liczba miejsc: 10, Wstęp wolny
Wejściówki do odebrania w barze Owca Cała
ZAPRASZAMY NA WEGAŃSKĄ KOLACJĘ INDYJSKĄ (dla posiadaczy karnetów)
DO WEGE BARU „OWCA CAŁA”
17 kwietnia o godzinie 18.00
Kultura Indyjska kojarzona jest przede wszystkim z niesamowitą różnorodnością, tajemniczością i kolorystyką. Taka też jest kuchnia Indii; której tradycje wegetariańskie wywodzą się ze starożytnej kultury wedyjskiej; pełna niespodzianek, aromatów, zapachów i kolorów. Jest to kuchnia, która odżywia zarówno ciało, umysł, jak i duszę. Potrawy indyjskie to coś więcej niż tylko jedzenie, to niepowtarzalny czas dawnych Indii, piękno i prostota, niespotykane smaki i wrażenia. Sercem kuchni indyjskiej są misternie dobierane przyprawy i składniki, które sprawiają, że posiłek staje się nie tylko smaczny, ale również łatwiej strawny. Dzięki starannemu przygotowaniu i podaniu indyjskie potrawy są ucztą dla zmysłów i duszy. To tajemnica, którą warto odkryć.
Źródło: NieGad