piątek , 20 września 2024
Home / Kultura / Zapowiedzi / Trzecie spotkanie łowieckie

Trzecie spotkanie łowieckie

III_spotkania_owieckieZwierzyniec będzie już po raz trzeci gościć pasjonatów łowiectwa i amatorów dziczyzny z całego województwa. W najbliższą sobotę 20 sierpnia, właśnie w Zwierzyńcu, odbędzie się Lubelskie Spotkanie z Tradycją i Kulturą Łowiecką. Rozpocznie je o 10.00 msza święta w Kościele na Wodzie. Potem uczestnicy spotkania przeniosą się na stadion Klubu Sportowego „Sokół” przy ul. Aleksandry Wachniewskiej, gdzie oficjalnie imprezę otworzy Marszałek Województwa Lubelskiego. W południe rozpocznie się konkurs kulinarny „Myśliwskie Smaki Lubelszczyzny”, który poprowadzi wybitny znawca kuchni myśliwskiej Grzegorz Russak, znany m.in. z telewizyjnego programu „Smaki polskie”. Uczestnicy konkursu będą przyrządzać produkty z dziczyzny, dania z dziczyzny i napoje. Organizatorzy zapraszają też na bardzo widowiskowe pokazy sokolnictwa i psów myśliwskich, prezentacje wabienia zwierzyny łownej, wystawę trofeów łowieckich, a także konkurs skubania kaczek. Będzie też kiermasz smakowitości, czyli polskich produktów z dziczyzny oraz narodowych potraw kuchni słowackiej i węgierskiej. O oprawę muzyczną spotkania zadbają lokalne zespoły artystyczne, w tym sygnaliści myśliwscy. Do udziału w imprezie zapraszają: marszałek województwa lubelskiego, burmistrz Zwierzyńca, przewodniczący Zarządu Okręgowego Polskiego Związku Łowieckiego w Zamościu oraz Dyrektor Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Lublinie.

Sprawdź również

Międzynarodowy Festiwal Fotografii Wschodnia 2019

To już szósty raz, a piąty w wydaniu międzynarodowym. Zamojskie Towarzystwo Fotograficzne zaprasza na Wschodnią …

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglą…darki. Więcej informacji.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close